top 5 reviews
You are here Skip Navigation Linkshome>health>self care>relaxation>Super Magnesium
Super Magnesium
Relaxes muscles and nerves!
Brand:
Vitaminhealth
Price:

(162)
Quantity:
download pdf
print
forward
Super Magnesium
Relaxes muscles and nerves!
Super Magnesium by Vitaminhealth is a comprehensive formula with several easily absorbed magnesium compounds. Magnesium is essential for the muscles and it support the immune system.
print
Super Magnesium
Relaxes muscles and nerves!
Magnesium is an essential mineral that is responsible for countless of processes within the body, like the production and storage of energy, and the tensing and relaxing of muscle cells.

Magnesium slows down the absorption of calcium in the muscle tissue of the blood vessels, which helps to relax the muscles and keeps the blood pressure normal. This is how magnesium supports the cardiovascular system.

Magnesium is necessary for the energy metabolism of the body, as well as for the transmission of nerve impulses and the functioning of the muscles. Magnesium helps to build the skeleton and the muscles.

Super Magnesium is a blend of highly absorbable magnesium compounds and it does not need digestive activity in order to be absorbed. The blend also contains extra vitamin B6, due to its synergistic effect with magnesium.
Main Ingredient
Vitamin B6 & Magnesium
Detail Ingredient
Daily dosage (2 tablets):

Vitamin B6 25 mg 1250% ADH
Magnesium 200 mg 67% RDA
(magnesiumcitrate, taurate, glucinate, malate, and succinate)
* Recommended Daily Amount

Ingredients:
Vitamin (pyridoxine HCL), magnesium (as citrate, taurinate, malate, glycinate, succinate), fillers (dicalcium phosphate, microcrystalline cellulose), glazing agent (natriumcrosscarmellose, magnesium stearate), stabilizer (silicon dioxide), pigment (titanium dioxide).
print
Super Magnesium
Relaxes muscles and nerves!
usage
Take 2 tablets daily with a meal or right before bed. Take with sufficient water and swallow the tablet whole.
warning
A healthy lifestyle is important, as well as a varied and balanced diet for which supplements are not a substitute. Keep out of reach of young children. Do not exceed the recommended daily allowance Store in a cool, dry and closed place. When pregnant or breastfeeding consult your doctor, pharmacist or medical professional before use.
print

162 reviewspage 4/4
1 2 3 4
29-05-2013 Helmond - Daisey
werkt goed
bevallen goed. Neem er 2 een uur voor het slapen gaan, en heb geen [.....] 's nachts meer gehad.
28-01-2013 Oudenbosch - Kitty
Super
Ik gebruik het in combinatie met B6-100 van Orthica. Het werkt dan extra goed op concentratie. Zo goed dat mijn kinderen minder gedragsmedicatie gebruiken.
30-12-2012 Rotterdam - Veronica
Negatief effect!
Ik had dit besteld om de spierspanning wat omlaag te brengen tijdens de nachtrust, maar helaas gaven deze tabletten het omgekeerde effect. Na 3 nachten merkte ik pas dat het van de magnesium kwam. Ik was gebroken en alle spieren werden stijf en deden pijn. Ik had zelf krampen gehad in me nek/schouders tijdens het slapen. Misschien is het wat hoog gedoseerd maar ik ben er gelijk mee gestopt.
28-12-2012 helmond - wanda uit Helmond
bevalt zeer goed
omdat de magnesiumtabletten van ultramag niet leverbaar waren, heb ik deze magnesiumtabletten besteld. Bevallen ook zeer goed, pak er 2 per dag, 1 's middags en 1 's avonds bij de maaltijd. Ontspant me meer.
26-12-2012 neerlangel - saskia
zeer tevreden!!
prima tablet, goede dosering, voor mij erg goed tegen [verboden woord] waardoor ik (haast) geen [verboden woord] meer nodig heb. ik kan me voorstellen dat het formaat van de tablet problemen oplevert voor sommigen, het zijn nogal grote tabletten. dat is het enige minpuntje wat ik kan bedenken.
09-12-2012 Eindhoven - Brigit
Zeer goed
Ik gebruik nu drie weken supermagnesium en ben hier zeer goed over te spreken. Ik moet zeggen dat ik deze periode goed doorgekomen ben. Ik heb geen verzuim gehad op mijn werk en daar ben ik super blij mee!!!! Dus voorlopig blijf ik hier zeker mee doorgaan!!!
05-11-2012 Dordrecht - Nelly
Werk echt voortreffelijk!
Ik ben sinds kort in de overgang; niet kunnen doorslapen en nachtelijk zweten op z'n tijd. Dit middel slik ik nu twee weken en vanaf dag drie slaap ik als een roosje en voel ik me verder ook goed! Ik voel me weer als van ouds. Ik zou het elke vrouw aanbevelen bij de overgang zoals slapenloosheid
28-09-2012 Vlaardingen - Bert
Geeft ontspanning van de spieren
Gebruik dit produkt nu een paar weken en heb minder [.....] in mijn benen. Slaap ook beter dan voor heen.
27-08-2012 SCHIJNDEL - AD VAN DER HEIJDEN
ZEER GOED
IK HEB AL ANDERE SOORTEN MAGNESIUM GEBRUIKT (VAN ANDERE FABRIKANTEN EN LEVERANCIERS) MAAR DIE BEVIELEN MIJ NIET.
27-04-2012 heiloo - eveline
fijn product
ik slaap beter met dit product,.wel wat kramp maar misschien moet me lichaam nog wennen.gebruik het nu 2 maanden. zeer tevreden
05-05-2011 ijmuiden - leen bakker
super magnesium
geeft rust die ik nodig heb .
24-05-2010 Drenthe - Nina
Ik had veel beter verwacht
Ik gebruik dit middel nu 1 week. Na 2 a 3 dagen werd mijn ontlasting slechter. Ik ben toen naar 1 tablet per dag gegaan en dat gaat wel goed. Verder merk ik dat ik dat mijn spieren wel meer ontspannen en dat ik beter slaap. Ik heb dit middel ook genomen omdat ik soms [spanning in het hoofd] heb. Helaas heb ik nog wel [spanning in het hoofd] gehad. Ik denk dat ik waarschijnlijk toch een andere magnesium combinatie ga proberen.
162 reviewspage 4/4
1 2 3 4
87 questionspage 1/2
1 2
Hoi, Als ik de "gewone" magnesiumcitraat neem van het huismerk slaap ik sneller en dieper dan als ik de Super Magnesium neem van het huismerk. Kan dit of ligt dat ergens anders aan?
Question Anthony on 28-04-2018 was answered by our customer service:
Ik heb daar geen verklaring voor. Geen van beide producten is eigenlijk een slaapmiddel, al geven veel mensen aan dat inname van magnesium 's avonds een positieve invloed heeft op het in slaap vallen en doorslapen.

Beide varianten worden goed opgenomen, maar het zou kunnen dat je lichaam net wat beter reageert op de magnesiumcitraat verbinding. Een ander verschil is dat de Super Magnesium vitamine B6 bevat, maar een vrijwel verwaarloosbare hoeveelheid (0,7 mg). 
Bent u bekend met dat een tekort aan magnesium een constante opgezette buik kan veroorzaken? Ik las dit op een Amerikaanse website.
Question *shielded* on 22-04-2018 was answered by our customer service:
Het is niet zozeer dat een tekort aan magnesium tot een opgezette buik ("bloating") leidt, maar dat magnesium als supplement door de mild laxerende en vochtaantrekkende werking bij kan dragen aan de afvoer van darmgas en overtollig vocht. 

Er is niets op tegen om de Super Magnesium een poosje uit te proberen voor dit doeleinde.
Beste, Mag ik deze super magnesium gebruiken bij een zwangerschap? En moeten de pillen tegelijkertijd ingenomen worden? Daarnaast heb k soms last van neerslachtigheid, voor zover bekend helpt magnesium tegen deze klachten, klopt dat?
Question Sabine on 14-04-2018 was answered by our customer service:
De Super Magnesium mag tijdens de zwangerschap worden gebruikt, ook naast een zwangerschapsmulti.

Het is niet zo dat magnesium in alle gevallen helpt bij neerslachtigheid. Uitsluitend wanneer de neerslachtigheid het gevolg is van een tekort aan magnesium, zou inname van extra magnesium daar bij helpen. Maar neerslachtigheid kan vele andere oorzaken hebben, bijvoorbeeld een gebrek aan zonlicht, lichaamsbeweging, vitamine D, jodium (zeer belangrijk tijdens de zwangerschap, vooral in het laatste trimester!), en uiteraard de verschillende psychische en emotionele oorzaken. Meer daarover op deze pagina:

https://www.vitaminstore.nl/collectie/Humeur-en-Energie

Aan de andere kant is er niets op tegen om eens een maand of twee uit te proberen of inname van extra magnesium (bijvoorbeeld 400 mg per dag) een verbetering van de klachten te zien geeft. En liefst in combinatie met een goede multivitamine (met daarin de belangrijke voedingsstoffen jodium, vitamine D etc.) zoals bijvoorbeeld onze Prenatal zwangerschapsmulti.
Beste. Is er een verschil tussen de Bisglycinaat alleen en de Super Magnesium?
Question Mo on 14-04-2018 was answered by our customer service:
Super Magnesium levert niet alleen magnesium maar ook vitamine B6. Doordat de gebruikte magnesiumverbindingen relatief compact zijn, past er 200 mg elementair magnesium in een tablet.

De mineraalverbinding magnesiumbisglycinaat is volumineuzer. Daarom leveren de beschikbare tabletten doorgaans maar 100 mg per tablet.

Bij onze eigen Magnesium Bisglycinaat is dit zelfs nog minder, namelijk 50 mg, omdat deze formule in capsules zit (daar past minder in dan in een tablet), en de magnesiumbisglycinaat bovendien vergezeld wordt van een aantal ondersteunende stoffen, te weten taurine, glycine, vitamine C en B6. Het is een uitstekende en zeer goed opneembare formule, vooral wanneer je wilt dat de magnesium ook goed wordt opgenomen in de hersenen, maar de hoeveelheid magnesium per pil is dus 1/4 van de hoeveelheid in één tablet van de Super Magnesium.

Voorbeelden van tabletten met alléén magnesiumbisglycinaat (en een klein restdeel niet gereageerde oxide) zijn de Chelated Magnesium van Solgar en de Magnesiumbisglycinaat 100 mg van Vitals.

De Super Magnesium heeft als voordeel dat de gebruikte verbindingen uitstekend worden opgenomen en dat het, met 200 mg magnesium per tablet, relatief voordelig is vergeleken bij magnesiumbisglycinaat.
Ik neem hiervan 4 per dag tegen migraine. Zodra ik minder, krijg ik flinke aanvallen. Kan dat kwaad?
Question fleur on 27-02-2018 was answered by our customer service:
Dit kan geen kwaad en doseringen van 800 mg magnesium zijn niet ongebruikelijk in de aanpak van bijvoorbeeld migraine. Het enige nadeel van dergelijke doseringen, is dat er dunne ontlasting kan ontstaan. Maar voor de rest is er niets op tegen om van de Super Magnesium vier tabletten per dag in te nemen (bij voorkeur verspreid over de dag).

Gebruik je er al vitamine D naast? Dat blijkt ook een zeer belangrijke voedingsstof te zijn voor de behandeling van deze klacht, en zeker aan het eind van de winter zeer wenselijk als supplement. Het is het hoofdbestanddeel van de Migron (met DHA en vitamine D). De Migron formule kan naast elke multivitamine en/of vier tabletten van de Super Magnesium worden gebruikt. Vitamine D en magnesium ondersteunen elkaars werking.
Beste medewerkers, Ik zie dat jullie alleen al van jullie eigen merk 3 soorten magnesium aanbieden. Citraat, BisGlycinaat en ook de SuperMagnesium met daarin verschillende verbindingen. Wanneer kies je nou welke soort en waarom? Zijn meer verbindingen in één supplement altijd beter? En is een magnesiumsoort van het ene merk, als je de overige toevoegingen buiten beschouwing zou laten, en de hoeveelheden hetzelfde zouden zijn, dan ook exact hetzelfde als een magnesiumsoort van een ander merk? Wanneer adviseer je wat? Of blijft dit alles toch ook gewoon uitproberen hoe je je erbij voelt? Dank jullie wel alvast voor het antwoord.
Question Erik on 24-02-2018 was answered by our customer service:
De Super Magnesium is oorspronkelijk samengesteld als Nederlands alternatief voor de populaire Ultra Mag van Source Naturals. Het belangrijkste verschil is dat de Super Magnesium een lagere hoeveelheid vitamine B6 bevat. De Ultra Mag bevat naar huidige maatstaven teveel B6 en mag daarom niet meer in de EU verkocht worden. De Super Magnesium wel.

Een combinatie van verbindingen is niet per se beter, maar wat wel een rol speelt is dat sommige verbindingen compacter zijn dan andere. De zeer goed opneembare vormen van magnesiumbisglycinaat en magnesiumtauraat hebben als nadeel dat ze zeer volumineus zijn, en een enkel tablet daarom maar zo'n 100 mg elementair magnesium kan bevatten. Magnesiumcitraat is wat compacter en daarom leveren dit soort tabletten doorgaans 200 mg magnesium per tablet. Nog compacter is magnesiumoxide, maar het wordt ook wat minder efficiënt en dus langzamer opgenomen. Een combinatie van verbindingen kan daarom als voordeel hebben dat de tabletten een relatief hoge hoeveelheid elementair magnesium bevatten, bijvoorbeeld 200 mg, maar ook wat van de zeer goed opneembare vormen van bisglycinaat en tauraat bevatten.

Magnesiumtauraat heeft als voordeel dat het tauraat-deel uit het aminozuur taurine bestaat. Dit is vooral interessant voor sporters, die dit aminozuur goed kunnen gebruiken. Andere mensen kiezen voor onze Magnesium Tauraat omdat deze in de vorm van capsules is in plaats van als tabletten.

Voor de opname van magnesiumcitraat is geen spijsverteringsactivieit vereist. Daarom is de Magnesium Citraat tabletten onder andere zeer geschikt voor ouderen. Maar ook jongere mensen kunnen deze prima gebruiken. Magnesiumcitraat heeft een ideale balans van opneembaarheid en volume. Prima opneembaar en vrij compact, zodat elk tablet 200 mg magnesium bevat.

Wie moeite heeft met slikken, of de magnesiumcitraat zo voordelig mogelijk wil innemen, kan gebruik maken van Magnesium Citraat Poeder.

Onze nieuwste toevoeging, de Magnesium Bisglycinaat, is zo samengesteld dat de opname in de hersenen wordt geoptimaliseerd. De dosis per capsule is net als bij de Magnesium Tauraat relatief laag, namelijk 50 mg, maar de opname is optimaal. Wie magnesium wil gaan gebruiken ter ondersteuning van de hersenfunctie, kan het beste kiezen voor deze variant.  

Er zou tussen merken geen noemenswaardig verschil moeten bestaan. Wel is het voorgekomen dat het poeder van de ene fabrikant beter in water oplost dan het poeder van de andere, ook al is de magnesiumverbinding hetzelfde. Om die reden hebben we enkele maanden geleden onze Magnesium Citraat Poeder vernieuwd.

Een ander verschil heeft betrekking op de vorm van het tablet: van het ene merk kan een tablet gladder en daarom makkelijker te slikken zijn dan van een ander. 
Bij het schaatsen heb ik aan het begin veel pijn (kramp) in mijn voetzool. Op diverse forums lees ik dat magnesium de doorbloeding bevorderd waardoor kramp kan worden verminderd/voorkomen. Deelt nu deze mening? Graag uw reactie.
Question René Bakker on 20-12-2017 was answered by our customer service:
Dit hangt heel erg af van de oorzaak van de kramp. In sommige gevallen is het een kwestie van meer tijd steken in warming up en strekken. Ook zou het kunnen dat er iets mis is met de stand van de voeten (dit zou een podoloog kunnen bepaleen).

Magnesium is een voedingstof die we elke dag nodig hebben. Het mineraal is onder andere betrokken bij de aanspanning en ontspanning van de spieren. Bij een tekort kan er kramp optreden. Voor nachtelijke beenkrampen zijn hier een bekend voorbeeld van.

Sporters zweten meer magnesium uit dan niet-sporters en hebben er daarom een hogere behoefte aan.

Magnesium heeft inderdaad ook een gunstige invloed op de bloedvaten.

Of het bij uw kramp in de voetzool zal helpen, dat kan ik niet zeggen. Maar er is in ieder geval niets op tegen om eens enkele weken of maanden de Super Magnesium te gaan gebruiken om te zien of dit verbetering te zien geeft.
Hoi, ik begrijp niet waarom je hier 2 tabletten per dag moet nemen terwijl de ADH 106% is, klopt dat wel?
Question Monique on 25-09-2017 was answered by our customer service:
De ADH is een zeer algemene waarde die betrekking heeft op de minimale inname, niet de maximale of optimale inname. Voor het behoud van een goede gezondheid dient men dagelijks dus tenminste 375 mg magnesium (100% ADH) te consumeren (uit voeding en/of voedingssupplementen).

Bij een te lage inname van magnesium ontstaan er lichamelijke klachten. Consumeer je meer magnesium dan je lichaam nodig heeft, dan wordt dit moeiteloos via de ontlasting afgevoerd. Het is daarom beter om iets meer magnesium dan je lichaam nodig heeft te consumeren dan te weinig. Dit geldt voor heel veel voedingsstoffen. Om die reden bevatten voedingssupplementen vaak veel meer dan 100% van de ADH.

De behoefte aan voedingsstoffen kan ook flink van de ADH afwijken. Zo heeft een sporter een hogere behoefte aan magnesium dan iemand die weinig beweegt.

Bij inname van doseringen hoger dan 500 mg magnesium kan dunne ontlasting ontstaan. Daarom is de aanbevolen dosering van de meeste voedingssupplementen 400 mg per dag. Pas bij doseringen hoger dan 1500 mg per dag kunnen er gevaarlijke bijwerkingen ontstaan zoals een te lage bloeddruk.

De adviesdosering van twee tabletten Super Magnesium (dus 400 mg) kan gezien worden als de kuurdosering, te gebruiken om een magnesiumtekort weg te werken. Als onderhoudsdosering kun je ook prima één tablet per dag (200 mg) innemen.
Welke magnesiumsupplementen kunnen het best worden ingenomen bij neerslachtigheid?
Question Karin on 29-06-2017 was answered by our customer service:
Magnesium heeft in het algemeen geen invloed bij neerslachtigheid tenzij die neerslachtigheid wordt veroorzaakt door een gebrek aan magnesium. Is dat het geval, dan is de Super Magnesium, in een dosis van twee tabletten per dag, een uitstekende keuze.

Een aantal bekendere oorzaken van neerslachtigheid, en aan te bevelen supplementen, worden genoemd op deze pagina:

https://www.vitaminstore.nl/collectie/Humeur-en-Energie
De vitamine D in de Super D3 extra sterk 75 mcg, is in de actieve vorm. Daarom hoeft voor goede opname in het lichaam, geen magnesium ingenomen te worden. Mijn vragen zijn; 1. Geldt dit ook voor Super D3 25 mcg. 2. Geldt dit ook voor Solgar D3 100 mcg? Excuses voor de vele vragen van afgelopen weken.
Question Paul van Maarseveen on 02-03-2017 was answered by our customer service:
Ja, alle voedingssupplementen die de D3 vorm bevatten (cholecalciferol) kunnen direct door het lichaam worden opgenomen en gebruikt. Het maakt daarbij geen verschil wat de dosis is van de D3 (bijvoorbeeld 25 of 75 mcg) en of de D3 afkomstig is uit vislevers, wolvet of korstmossen.

De D2 vorm (ergocalciferol) die in veel vegenistische supplementen zit, moet wel eerst nog worden omgezet in de actieve vorm.

D3 heeft daarom de voorkeur.
1. Verbeterd Vitaminhealth Super Magnesium de opname van Vitaminhealth Super D3 75 mcg in mijn lichaam? 2. Kan deze combinatie gebruikt worden met bloeddrukverlager Perindopril 4 mg? 3. Waarom zeggen julllie eerst dat 100 mcg Vitamine D3 per dag beslist veilig is, en een week later wordt het niet meer verkocht, vanwege de te hoge dosering (nierschade)? Beetje ongeloofwaardig allemaal....
Question Paul van Maarseveen on 02-03-2017 was answered by our customer service:
Nee, de vitamine D in de Super D3 Extra Sterk 75 mcg 3000 IE is reeds in de actieve vorm, dus hiervoor hoeft geen extra magnesium ingenomen te worden. Magnesium speelt wel een rol bij de lichaamseigen productie van vitamine D in de huid, namelijk de omzetting van pre-vitamine D (7-Dehydrocholesterol) naar vitamine D3.

Magnesium en vitamine D zijn natuurlijke voedingsstoffen die bij normaal gebruik geen radicale invloed hebben op de bloeddruk. Wel zou het kunnen dat na verloop van tijd uw bloeddruk wat lager wordt en de dosis van de medicatie aangepast moet worden, uiteraard in overleg met de arts.

Vitamine D3 veroorzaakt geen nierschade bij een dosis van 100 microgram of zelfs 200 microgram per dag. 100 microgram is nog steeds de zéér voorzichtige veilige bovengrens, maar omdat steeds meer multivitamines 25 microgram vitamine D per dag leveren, heeft de Nederlandse regering een nieuw maximum voor vitamine D pillen ingesteld, namelijk 100 - 25 = 75 microgram. De Super D3 Extra Sterk kan zodoende met elke multivitamine gecombineerd worden, mits deze niet meer dan 25 mcg per dagdosering levert.
ik slik dagelijks een multi vitaminen tablet hierin zit 100% vit B6 (pyridoxine hydrochloride) Nu slik ik sinds kort ook jullie super magnesium helpt geweldig. Maar krijg ik zo niet teveel vit.B6 binnen zo ja weet u een oplossing?
Question Jacqueline Kreeft on 22-02-2017 was answered by our customer service:
Nee, bij elkaar blijft de dosering B6 (1,4 mg + 0,7 mg) RUIM onder de veilige bovengrens van 25 mg per dag. Deze combinatie is geen enkel probleem.
Ik ben nu al meer dan een maand vreselijk moe. Ga met veel moeite naar mn werk. Ik ben nooit uitgerust en kan om 19 uur in bed liggen om vervolgens daadwerkelijk in slaap te vallen. Ik gebruik een hoge dosis vit D. Maar omdat mijn klachten niet verdwenen ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik heb begrepen dat zowel magnesium als vit. B kunnen bijdragen aan het verhelpen van deze klachten. Is deze magnesium soort goed voor bovenstaande klachten. En heeft u tips voor aanvullende de vitamines. Ik ben werkelijk op, gesloopt. Verder geen sprake van stress of depressie of iets dergelijks
Question Floor on 19-02-2017 was answered by our customer service:
Hoewel ik niet met zekerheid kan zeggen dat magnesium ook bij uw vermoeidheid zal helpen, is Super Magnesium wel het proberen waard. Voor de B-vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen (zoals ijzer en jodium) zou u de Mega Multi er bij kunnen gebruiken.

Op onderstaande pagina worden nog een aantal andere oorzaken van vermoeidheid genoemd:

https://www.vitaminstore.nl/collectie/Humeur-en-Energie

Zie ook:

https://www.vitaminstore.nl/informatie/Vermoeidheid
Is het mogelijk dat er gasvorming/winderigheid ontstaat van de tabletten?
Question Sofie on 09-02-2017 was answered by our customer service:
Als u van de Super Magnesium twee tabletten in één keer inneemt, dan zou dit dunne ontlasting kunnen geven. Maar in het algemeen geen gasvorming.

Mocht u maag/darmklachten ondervinden, verdeel de twee tabletten dan meer over de dag, bijvoorbeeld één tablet bij het ontbijt en het tweede tablet bij de avondmaaltijd.
Spijtig dat er magnesiumstearaat in zit. Ondertussen is het wel bekend dat dit niet zo gezond is. Of niet ?
Question Guido on 22-12-2016 was answered by our customer service:
Nee, er is geen indicatie dat de hoeveelheden magnesiumstearaat in voedingssupplementen (enkele milligrammen per pil) belastend zijn voor de gezondheid. Op basis van de wetenschappelijke informatie die beschikbaar is, zou men theoretisch zo'n 1000 tabletten per dag kunnen slikken voordat een ongezonde hoeveelheid magnesiumstearaat wordt bereikt.

Een enkele dagdosering Super Magnesium (twee tabletten) levert een te verwaarlozen hoeveelheid magnesiumstearaat die moeiteloos door het lichaam kan worden afgevoerd. Slechts bij inname van absurd hoge hoeveelheden magnesiumstearaat kan het lichaam het niet meer efficiënt afvoeren. Maar dat geldt voor alle stoffen, ook voor vitamines, mineralen en zelfs water.

Antiklontermiddelen zijn voor bepaalde voedingssupplementen noodzakelijk omdat anders niet elk tablet dezelfde hoeveelheid van de werkzame stof bevat en bovendien de tabletteermachines kunnen vastlopen.

Zie ook:

https://www.vitaminstore.nl/collectie/Supplementen-zonder-hulpstoffen

Magnesium zonder hulpstoffen vindt u op deze pagina:

https://www.vitaminstore.nl/collectie/Magnesium-poeder

Bijvoorbeeld ons Magnesium Citraat Poeder.
Ik heb zaterdag super Magnesium gekocht. Ik lees op deze site dat deze ook vitamine B6 bevat. Dit staat niet op de verpakking. Ik wil graag weten hoe dit zit.
Question Inge on 20-12-2016 was answered by our customer service:
Linksboven op het etiket van de Super Magnesium staat in de tabel onder 'Dagdosering' vitamine B6 (als pyridoxine-5-fosfaat) vermeld. Ook in de lijst van ingrediënten daaronder wordt vitamine B6 genoemd.

Pyridoxine-5-fosfaat, ook wel P5P genaamd, is een co-enzymatische vorm van vitamine B6 die goed door het lichaam kan worden opgenomen en afgevoerd. Er zijn geen gevallen bekend van overdosering door P5P, enkel door inname van de gewone vorm van B6, pyridoxine-HCl.

Vitamine B6 speelt een ondersteunende rol in het metabolisme van magnesium. Om die reden is aan veel magnesiumsupplementen een kleine hoeveelheid B6 toegevoegd.
Heb je deze super magnesium ook in potten van 120 tabletten?
Question Wim Van Gauwbergen on 21-10-2016 was answered by our customer service:
Ja, de verpakkingen van 120 tabletten staan op deze zelfde productpagina: Super Magnesium

De knop om deze te bestellen staat ietsje onder de oranje "In winkelwagentje" balk, rechts op de productpagina. Onder "Voordeel Verpakkingen".
Als je bloedverdunnend gebruik kan je dan deze magnesium tabletten slikken?
Question Conny on 04-10-2016 was answered by our customer service:
Super Magnesium heeft geen invloed op de viscociteit van het bloed of de werking van dergelijke medicatie. De twee kunnen zonder bezwaar gelijktijdig gebruikt worden.
is deze geschikt voor veganisten?
Question *shielded* on 14-09-2016 was answered by our customer service:
Ja, Super Magnesium bevat geen dierlijke bestanddelen.
Vanaf welke leeftijd mogen deze tabletten gebruikt worden? Mijn zoon van 8 jaar heeft moeite met inslapen. Zou dit geschikt zijn?
Question Angela on 27-08-2016 was answered by our customer service:
Super Magnesium is geen slaapmiddel, maar een kind van 8 jaar kan wat de dosis betreft gerust een tablet per dag innemen. Het tablet is alleen wel erg groot. Voor kinderen is magnesium in poedervorm een betere keuze, bijvoorbeeld een kwart tot een half theelepeltje Magnesium Citraat Poeder.

Het meest geschikte middel om het in slaap vallen te versnellen is melatonine, een lichaamseigen stof die normaal gesproken wordt aangemaakt als het donker wordt. Bijvoorbeeld de Melatonine 1 mg.

Melatonine en magnesium kunnen zonder bezwaar gelijktijdig gebruikt worden.

Laat uw zoon circa een uur voor het slapengaan alle beeldschermen uitzetten. Dus geen mobieltje, nintendo, TV of laptop meer. Goede activiteiten voor de avond zijn (strip)boeken lezen, huiswerk, in bad, hond uitlaten, en alle hobbies waarbij geen fel licht vereist is. Zorg dat de slaapkamer goed verduisterd kan worden.
ik gebruik al jaren q10 30 mgr 1x per dag. Voel me niet topfit. Ben 61 jaar. Overstappen op 100 mgr per dag of heeft dit geen zin?
Question *shielded* on 02-08-2016 was answered by our customer service:
De lichaamseigen productie van co-enzym Q10 gaat achteruit naarmate we ouder worden, en de behoefte neemt dus ook toe. Gezien uw leeftijd is een dosis van 100 mg Q10 per dag zeker het proberen waard. Bijvoorbeeld de Q10 100 mg of de extra goed opneembare Super Ubiquinol 100 mg.

Uiteraard kan vermoeidheid vele andere oorzaken hebben. Zorg bijvoorbeeld ook dat u voldoende vitamine D binnenkrijgt (tenminste 25 mcg per dag), en combineer dit bij voorkeur met een goede multivitamine. Extra magnesium erbij is ook prima.

Q10 kan bijvoorbeeld uitstekend gecombineerd worden met de Multi 50+ en de Super Omega D3 (o.a. 25 mcg vitamine D per capsule). Deze supplementen kunnen eventueel nog aangevuld worden met de Super Magnesium.
Mag de super magnesium ook gebruikt worden tijdens de zwangerschap?
Question Warsha on 15-05-2016 was answered by our customer service:
Ja, daar is niets op tegen. De Super Magnesium kan ook zonder bezwaar naast een zwangerschapsmulti gebruikt worden.
Is dit product vrij van doping? Kom er zelf niet uit met de ingrediëntenlijst en de dopingwaaier.
Question *shielded* on 02-03-2016 was answered by our customer service:
Super Magnesium is vrij van doping. Het bevat simpelweg magnesium en vitamine B6, dus voedingsstoffen die ook in elke maaltijd voorkomen, maar dan in geconcentreerde, hoog gedoseerde vorm.

De overige bestanddelen in de tabletten zijn inactieve hulpstoffen (zoals vulstoffen, smeermiddelen etc.) die simpelweg nodig zijn om het tablet te kunnen maken.

Er kan echter geen 100% garantie gegeven worden.

Een actuele lijst van gegarandeerd dopingvrije supplementen vindt u hier:

http://www.dopingautoriteit.nl/nzvt
wanneer is super magnesium weer leverbaar? wat is een goed alternatief hiervoor?
Question Romkje on 29-11-2015 was answered by our customer service:
Op dit moment is nog onbekend wanneer de Super Magnesium weer leverbaar zal zijn.

De Magnesium Citraat (ook van vitaminhealth) bevat dezelfde hoeveelheid goed opneembaar magnesium per tablet, namelijk 200 mg in de vorm van magnesiumcitraat. Deze bevat alleen geen toegevoegde vitamine B6. Mocht u al een multivitamine gebruiken, of voldoende B6 binnenkrijgen via uw voeding, dan is dat ook niet echt nodig.

Een andere mogelijkheid is de Ultra Mag™ van Source Naturals. Deze bevat dezelfde magnesiumverbindingen als de Super Magnesium, maar een hogere dosis vitamine B6 (50 mg i.p.v. 0,7 mg).
Omdat ik moeite heb met grote pillen doorslikken, vroeg ik mij af hoe groot deze pillen zijn? Alvast bedankt!
Question Anna on 16-11-2015 was answered by our customer service:
Super Magnesium zijn langwerpige tabletten met een lengte van circa anderhalve centimeter en een doorsnede van een halve centimeter. Dit geldt eigenlijk voor vrijwel alle supplementen die 200 mg elementair magnesium per tablet bevatten.

Als u moeite heeft met het slikken van tabletten kunt u beter magnesium in poedervorm gebruiken. Bijvoorbeeld de Magnesium Citraat Poeder. Als u daarvan iets meer dan een half theelepeltje gebruikt, is de hoeveelheid elementair magnesium gelijk aan twee tabletten van de Super Magnesium.

Neemt u toch liever tabletten, dan kunt u het slikken makkelijker maken met de Gloup Slik Weg gel.
Kan ik de Super Multi en de Super Magnesium combineren met een probiotica en prebiotica??
Question Jamila on 27-10-2015 was answered by our customer service:
Ja, de Super Magnesium kan met alle genoemde supplementen gecombineerd worden. Ze vullen elkaar allemaal prima aan.
Is de super magnesium gluten en tarwezetmeelvrij?
Question Nicole on 23-10-2015 was answered by our customer service:
Super Magnesium bevat geen allergenen. De tabletten zijn vrij van tarwezetmeel en gluten.
Kan ik dit gebruiken om de pijn bij mij wat te verminderen wil niet steeds zware medicatie slikken.
Question *shielded* on 20-10-2015 was answered by our customer service:
Ik kan niet beloven dat Super Magnesium de pijn vermindert, maar omdat magnesium een ontkrampende werking heeft, zou het wel kunnen helpen. Het is daarom zeker het proberen waard.

Ook het proberen waard is MSM, een organische bron van zwavel. MSM heeft bij doseringen van tenminste 3 gram per dag een pijnstillende werking. Afhankelijk van de persoonlijke behoefte kan de dosis verhoogd worden naar 8 gram per dag (bij voorkeur over de dag verdeeld, bijvoorbeeld vier porties van 2 gram). Bijvoorbeeld de MSM Powder (226 gram) of de verhoudingsgewijs voordeligere MSM Zwavel Poeder (500 gram).

Ook is PEA puur het proberen waard.
Kan ik deze Super Magnesium combineren met een B50 complex?
Question Rutger van Deuveren on 19-10-2015 was answered by our customer service:
Ja, de Super Magnesium kan met elk gewenste B50 complex gecombineerd worden. De Super Magnesium bevat een kleine hoeveelheid B6 (namelijk 0,7 mg), dus zelfs als een B50 complex 50 mg B6 bevat, komt de totale hoeveelheid uit op 50,7 mg B6, een prima dosis.
Ik ben eigenlijk op zoek naar een goede multivitamine voor mijn man, hij is voetballer en heeft de laatste tijd veel last van vermoeidheidsklachten, met name na een wedstrijd, welke multi en bijvitamine is eventueel geschikt?
Question patricia on 20-09-2015 was answered by our customer service:
Een goede multi voor sporters en topsporters is de High Multi. Deze kan eventueel gecombineerd worden met 1 of 2 tabletten van de Super Magnesium.
Ben erg geïnteresseerd in dit product, maar had 1 vraag, waarom juist voor het slapen dit in te nemen?
Question Bert Huisman on 15-08-2015 was answered by our customer service:
Super Magnesium hoeft niet per se in de avond ingenomen te worden. Bij het ontbijt of middageten is ook prima, of 1 tablet 's ochtends en 1 tablet 's avonds.

Voordeel van inname in de avond is dat het lichaam vooral tijdens de slaap magnesium goed kan gebruiken. In de avond wordt magnesium gretig door het lichaam opgenomen. Ook profiteert u dan van de ontspannende invloed van magnesium op de spieren, voor een goede nachtrust.
Het is mij aangeraden magnesium te gaan gebruiken ivm harde buiken bij mijn zwangerschap. Is dit middel veilig tijdens zwangerschap?
Question Sanne on 10-08-2015 was answered by our customer service:
Ja, Super Magnesium is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. U kunt er gerust twee tabletten per dag van innemen, ook in combinatie met een zwangerschapsmulti.
ik ben vandaag begonnen met super magnesium en heb 3 uur later last van diarree, wel heb ik vorige week ook een antibiotica kuur gehad. Kan ik nu beter eerst met 1 tablet beginnen?
Question els on 03-08-2015 was answered by our customer service:
Het eventueel laxerende effect van magnesium staat los van de antibiotica die u gebruikt heeft.

Drie uur is overigens wel heel snel. Normaal gesproken duurt het een uur of zes voordat de magnesium dit effect bewerkstelligt. Of uw diarree dus echt te maken had met de Super Magnesium is moeilijk te zeggen. Het kan ook een na-effect van de antibioticakuur zijn geweest.

Maar probeer voorlopig 1 tablet per dag. Als dit goed gaat, verhoog de dosis dan weer naar 2 tabletten per dag, of houd het simpelweg bij 1 tablet.
Ik heb de laatste dagen veel last van aanvallen van oogmigraine,nu heb ik gelezen dat het kan komen door een tekort aan magnesium,en b2,hebben jullie advies voor mij?
Question jolanda van de pol on 05-05-2015 was answered by our customer service:
Hoewel migraine vele oorzaken kan hebben, is het zeker aan te bevelen om eens een hoge dosering magnesium uit te proberen, om in ieder geval een tekort hieraan uit te sluiten. Je kunt hiervoor uitstekend de Super Magnesium gebruiken. In principe is 2 tabletten per dag (400 mg magnesium) al een hoge dosering, maar je kunt dit gerust enkele weken verhogen naar 3 tabletten per dag, mits dit geen dunne ontlasting geeft. Neem in ieder geval een maand lang dagelijks 2 tot 3 tabletten en kijk of dit een vermindering van de klachten geeft.

De toepassing van vitamine B2 is wat minder bekend, maar zeker het proberen waard. Wellicht kun je het beste eerst magnesium uitproberen, en als dit na een of twee maanden onvoldoende resultaat geeft de B2 uitproberen. Al is er niets op tegen om ze al direct allebei gelijktijdig in te nemen. Een goede therapeutische dosis B2 is 100 mg. Bijvoorbeeld de Vitamin B-2 100 mg (riboflavine, B2).

Deze dosis kan gerust nog verder verhoogd worden. In onderstaand onderzoek is bijvoorbeeld een dagelijkse dosis van 400 mg per dag gehanteerd (omdat B2 een wateroplosbare vitamine is, kun je de inname het beste over de dag spreiden, dus liever 4 maal daags 100 mg dan in één keer 400 mg):

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15257686
Zitten er koolhydraten in deze tabletten omdat er cellulose e.d. ook in zit.
Question A. Fleury on 24-02-2015 was answered by our customer service:
Nee, Super Magnesium bevat geen koolhydraten of suikers.
I just bought the Super Magnesium offered by your company and found that it contains Titaniumdioxide. I searched in Internet and found the following: http://m.naturalnews.com/news/039271_vitamins_supplements_magnesium_stearate.html I actually bought Magnesium because I have these symptoms: difficulty to sleep, headache, muscle pain when I do a workout.. Would you clarify please if this supplement will help me become healthier or cause me cancer as side effect? I am not feeling motivated to start using it already! I am looking forward to you reply. Thank you in advance.
Question Imane on 16-02-2015 was answered by our customer service:
Notice the article says "This evidence showed that high concentrations of pigment-grade (powdered) and ultrafine titanium dioxide dust caused respiratory tract cancer in rats exposed by inhalation and intratracheal instillation."

There's quite a difference between inhaling a substance and swallowing it. There is no evidence whatsoever that titanium dioxide, when ingested in the quantities used in some food supplements, is harmful to ones health. No causal relationship with cancer in humans is indicated.

Some background info on this issue can be found here:

http://bewellwarrior.com/2013/04/28/debating-titanium-dioxide/
mag ik de supermagnesium langdurige gebruiken? ik gebruik hem al 2 jaar. ik heb wel eens gehoord dat je dan eigenlijk ook calcium erbij moet gaan slikken? hoe zit dit?
Question Daan on 30-01-2015 was answered by our customer service:
Super Magnesium kan zonder bezwaar langere tijd gebruikt worden (dus jaren achter elkaar). Of extra calcium nodig is hangt af van uw consumptie van bijvoorbeeld zuivel en rauwkost. Een gevarieerd voedingspatroon levert in het algemeen voldoende calcium.

Er is echter niets op tegen om de Super Magnesium te combineren met een calcium supplement. In sommige gevallen kan dit zelfs aan te bevelen zijn.

Meer informatie en een overzicht van calciumsupplementen vindt u hier:

http://www.vitaminstore.nl/informatie/Calcium
Ik heb vandaag super magnesium gekocht in jullie winkel i.v.m. ... in mijn benen en slecht slapen. Maar nu twijfel ik of ik deze 's ochtends of 's avonds moet nemen omdat ik elders in jullie antwoorden heb gelezen dat B-vitamines je nachtrust kunnen verstoren (en er zit B-6 in deze versie van magnesium). Ik heb ook nog magnesiumcitraat van solgar in huis. Kan ik beter daar bij blijven voor het slapen gaan of kan ik toch de super magnesium nemen?
Question Barbara on 20-09-2014 was answered by our customer service:
Het zijn eigenlijk alleen hoge doseringen vitamine B6 die de slaap kunnen verstoren, bijvoorbeeld 50 mg, zoals in een B50 complex, of 75 mg, zoals in Solgar's VM-75. Dat soort supplemen kunnen beter bij het ontbijt of een middagmaaltijd genomen worden dan bij een late avondmaaltijd.

De Super Magnesium levert per 2 tabletten 0,7 mg (vroeger was dit 25 mg), een lage hoeveelheid. Dit heeft geen nadelige invloed op het in slaap vallen of de nachtrust zelf.

U kunt de Magnesium Citrate van Solgar combineren met de Super Magnesium, bijvoorbeeld 1 tablet van de Magnesium Citrate en 1 tablet van de Super Magnesium. Zou zonde zijn om die pot Magnesium Citrate niet op te maken. En een eenmaal geopende pot kan het beste binnen enkele maanden opgemaakt worden.
Mag dit supplement gebruikt worden naast een chemokuur?
Question *shielded* on 19-09-2014 was answered by our customer service:
Ja, Super Magnesium heeft geen interacties met chemotherapie.

Hoge doseringen antioxidanten (en dus ook sommige multivitamines) kunnen dat wel hebben. De Super Magnesium is echter veilig te gebruiken.
Heb op aanraden gister deze super magnesium gekocht. Heb alleen te horen gekregen dat ik er drie moet nemen op een dag. Kan dit geen kwaad aangezien op het potje twee staat.
Question BB on 05-09-2014 was answered by our customer service:
Het kan geen kwaad om dagelijks drie tabletten Super Magnesium te nemen, maar het zou wel kunnen dat u bij deze dosering dunne ontlasting krijgt. Als dat het geval is, kunt u de dosis beter bij twee tabletten per dag houden.

Magnesium heeft een mild laxerende werking. Bij sommige mensen kan er daarom bij een inname van 500, 600 of 700 mg per dag diarree optreden (de exacte dosis waarbij dit gebeurt verschilt per persoon).

In principe levert twee tabletten al ruim voldoende magnesium, en kunt u, als dat onvoldoende resultaat geeft, deze twee tabletten beter aanvullen met een ánder product, zoals bijvoorbeeld Valeriaan Extract, Rhodiola 250 mg, en/of een vitamine B complex (of goede multivitamine met voldoende B-vitamines).

Ik was niet aanwezig bij het gesprek tussen u en mijn collega, dus ik kan geen uitspraak doen over het specifieke advies dat u gegeven is. Mogelijk was er op basis van uw verhaal reden om een extra hoge dosis te adviseren. Maar zoals u het in deze productvraag omschreven heeft, zie ik geen reden om meer dan twee tabletten per dag te adviseren.
Is dit een natuurlijk product?
Question Douwe on 02-09-2014 was answered by our customer service:
Super Magnesium bevat magnesium, een natuurlijk mineraal, gebonden aan natuurlijke, organische dragers (aminozuren, citroenzuur etc.). Hierdoor herkent ons lichaam de bestanddelen als lichaamseigen voedigsstoffen, die optimaal worden opgenomen en door het lichaam worden getransporteerd.

Ook de vitamine B6 in deze formule is een natuurlijke voedingsstof.

De tabletten zijn natuurlijk wel geproduceerd in een laboratorium (dit geldt voor alle voedingssupplementen). Daarom spreken wij zelf meestal niet van natuurlijk versus onnatuurlijk, maar van lichaamseigen versus lichaamsvreemd. Een voedingssupplement met lichaamseigen bestanddelen (zoals organische mineraalverbindingen) wordt goed opgenomen en door het lichaam herkend als natuurlijke voeding.
Ik heb een potje super magnesium inmiddels in huis. Daar staat op 2 tabletten bij de maaltijd. Echter staat er op andere sites dat je magnesium niet bij de maaltijd moet nemen. Ik lees ook dat je niet meer dan 250 mg aan magnesium suplementen moet nemen. Deze tabletten zijn per 2 400 mg. Hoe zit dit? Wat is jullie visie hierop?
Question Kim on 29-08-2014 was answered by our customer service:
Er is geen reden om magnesium op een lege maag te nemen. Het mag wel, maar hoeft niet. Aangezien de nieuwe Europese wetgeving fabrikanten verplicht om op het etiket één advies te geven (dus bij een maaltijd of juist niet) is er hier gekozen voor 'bij de maaltijd', omdat de meeste mensen dat het meest prettig en praktisch vinden.

Magnesium die bij een maaltijd wordt ingenomen wordt prima opgenomen, en heeft geen noemenswaardige invloed op de opname van voedingsstoffen uit die maaltijd.

Om dezelfde wettelijke reden is ervoor gekozen om voor de Super Magnesium het gebruiksadvies van twee tabletten te hanteren, hoewel het prima is om het bij één tablet per dag te houden.

400 mg per dag is een vrij algemene dosering voor magnesium. Ik zie geen reden voor een maximum van 250 mg per dag. Immers, de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voor magnesium is 375 mg per dag. En in veel gevallen blijken mensen pas goed te reageren op magnesium wanneer zij een dosis van tenminste 400 mg per dag innemen (of in sommige situaties zelfs 1000 mg per dag).

De belangrijkste reden om niet teveel magnesium in te nemen, is dat er vanaf een bepaalde dosis, die voor iedereen verschilt, diarree kan optreden. Magnesium heeft namelijk een mild laxerende werking. Bij 400 mg per dag is hier zelden sprake van. Bij de meeste mensen treedt de laxerende werking pas op vanaf circa 500 mg per dag, afhankelijk van de soort magnesium.

Afgezien van het tijdelijke ongemak (diarree) is een te hoge dosis magnesium niet gevaarlijk of ongezond.

Als algemeen dagelijks onderhoud, of in combinatie met een multivitamine, kunt u 1 tablet per dag nemen, ofwel 200 mg. Voor therapeutische doeleinden is het raadzaam om de dosis te verhogen naar 400 mg per dag.
Ik gebruik momenteel chlorella van Vital Green en levertraan van Bonusan, nu zou ik magnesium en Omnium erbij willen nemen. Is het mogelijk deze producten te combineren of wordt het dan een beetje te veel van het goede? Ook ben ik bang dat ik te veel magnesium binnenkrijg aangezien er in chlorella al een hoeveelheid magnesium zit.
Question Michelle on 27-08-2014 was answered by our customer service:
De chlorella is geen noemenswaardige bron van magnesium. Het algje bevat wel magnesium, maar verhoudingsgewijs zo weinig dat het bij inname van enkele tabletten Vital Green Chlorella geen gevaar voor een te hoge dosis vormt.

Chlorella bevat gemiddeld 3 mg magnesium per gram algenconcentraat (5 tabletjes van de Vital Green).

Super Magnesium levert per tablet 200 mg magnesium. De Omnium levert per twee tabletten 32 mg magnesium. Combineren is daarom geen enkel probleem. U zou, indien gewenst, zelfs twee tabletten van de Super Magnesium kunnen nemen (het totaal komt dan, met de Vital Green Chlorella erbij, uit op circa 440 mg, een prima hoeveelheid.

Levertraan forte erbij is ook prima omdat de Omnium niet zoveel vitamine D levert (slechts 5 microgram) en géén vitamine A (alleen bètacaroteen).
Beste mensen Bij: meer info staat onder ingrediënten: Magnesiumcitraat, -tauraat, -GLUCONAAT, -malaat, en -succinaat Maar bij de volledige samenstelling staat: Magnesiumcitraat, -taurinaat, -malaat, -GLYCINAAT, -succinaat Welke van deze twee is de juiste magnesiumsoort? De Gluconaat of Glycinaat?
Question Corrie on 27-08-2014 was answered by our customer service:
Ik heb het opgezocht in de documentatie van de fabrikant. De Super Magnesium bevat magnesiumglycinaat.

In de producttekst op onze website stond glucinaat (niet gluconaat), dus een typefout waarbij de u was ingetypt in plaats van de y. Excuses voor de verwarring.
Goede Avond Is het toegestaan om Super Magnesium te combineren met Floradix Magnesium(citraat/gluconaat) Van de laatst genoemde gebruik ik 20ml en zou ik evt van de Super Magnesium ipv 2 tabletten per dag 1 tablet kunnen nemen Bij voorbaat dank voor uw antwoord
Question Sandra on 24-08-2014 was answered by our customer service:
De Floradix Magnesium Elixer levert per maatdopje van 20 ml 250 mg magnesium. Deze hoeveelheid kunt u prima aanvullen met de 200 mg magnesium van één tablet Super Magnesium.
Mijn zoon van 14 heeft jarenlang Methylfenidaat geslikt en omdat hij gedrogeerd in de klas zat ben ik sinds januari 2014 naar LTO3 overgestapt maar aangezien dat nogal een dure hobby word en ik positieve berichten ziet over Magnesium Tabletten vroeg ik mij af wat u mij aanraad? Hij is nogal lusteloos, onrustig en heeft nergens zin in, slaapt wel goed, bijt nagels en heeft slechte concentratie.
Question Carmencita Pieterse on 13-08-2014 was answered by our customer service:
Ik heb naar de samenstelling van de LTO3 gekeken, en zou dit zelf nooit adviseren als een alternatief voor methylfenidaat. Het heeft een volkomen andere werking. Methylfenidaat wordt gebruikt bij kinderen die écht ADHD hebben, en dus een gebrek aan dopamine. LTO3 bevat echter geen bestanddelen die de dopamine-huishouding beïnvloeden, enkel wat ontspannen (L-theanine en glidkruid) en het zenuwstelsel van voedingsstoffen voorzien (viskuit extract). Dit werkt mogelijk bij onrustige kinderen in het algemeen, maar wie wérkelijk ADHD heeft, zal niet of nauwelijks gebaat zijn bij dat product.

Ook magnesium en visolie kunnen niet gezien worden als alternatieven voor methylfenidaat. Ze zijn zeker aan te bevelen bij ADHD en ADD, maar niet als vervanging van dopamine-gerichte medicatie.

Nu is het wel zo dat kinderen veel te snel en onterecht gediagnostiseerd worden met ADHD en ADD, en die kinderen kunnen methylfenidaat beter laten staan. Zij kunnen beter gebruik maken van voedingsstoffen die de werking van het zenuwstelsel ondersteunen, zonder de dopamine-huishouding te beïnvloeden, dus bijvoorbeeld visolie, magnesium, vitamines etc., eventueel aangevuld met rustgevende kruiden en bijvoorbeeld Suntheanine L-Theanine 100 mg.

Uw zoon van 14 kan zonder bezwaar de Super Magnesium gebruiken. Indien gewenst kan de dosis de eerste weken of maanden verhoogd worden naar 2 tabletten per dag.

Een heel goed combinatieproduct is de Andohadin multivitamine, speciaal ontwikkeld voor onrustige kinderen en tieners. Andohadin bevat 50 mg magnesium per capsule. De adviesdosis voor een 14-jarige is 6 capsules per dag, wat dus 300 mg magnesium levert (in principe genoeg).

Lusteloosheid, onrust en het bijten van nagels kunnen alle drie psychische oorzaken hebben, en ook de slechte concentratie kan daar mee samenhangen. Als dat het geval is, dan zal therapie (of bijvoorbeeld een verandering van school) meer zin hebben dan symptoombestrijdende medicatie.
Welke magnesium kan ik het beste gebruiken, die met citraat of de supermagnesium?
Question Caro on 30-07-2014 was answered by our customer service:
Super Magnesium bevat naast diverse goed opneembare magnesiumverbindingen ook vitamine B6, dat in het lichaam de werking van magnesium ondersteunt. Dit product heeft daarom de voorkeur, vooral als u nog geen multivitamine gebruikt. Neemt u al extra vitamine B6, dan zou u voor de Magnesium Citraat kunnen kiezen.
Hallo, Ik ben herstellende van een kruisband operatie en heb daardoor erg veel last van mijn kuit en hamstring. Dit komt door de operatie, de spierafname, verslechterde mobiliteit en gebruik van de spieren. Ik slik momenteel msm naast mijn multi vit en omega 3, maar vroeg mij af of magnesium een goede toevoeging is. Alvast bedankt!
Question *shielded* on 22-06-2014 was answered by our customer service:
Super Magnesium kan helpen om eventuele verkrampingen tegen te gaan. Wat de spieren betreft is magnesium namelijk vooral ontkrampend.

Voor herstel van de pezen en gewrichten zijn andere voedingsstoffen aan te bevelen, vooral glucosamine en chondroïtine, de hoofdbestanddelen van de GlucoChondro. Daarnaast speelt het mineraal zink een belangrijke rol in alle vormen van weefselherstel. Aanvulling met Zink 20 (OptiZinc) is daarom zinvol (tenzij uw multivitamine al tenminste 15 mg zink per dagdosering levert).
Is het aan te raden om naast zuiver GLA Super magnesium te slikken?
Question Anoniem on 05-06-2014 was answered by our customer service:
Ja, Super Magnesium en GLA vullen elkaar goed aan. Er zijn vele vrouwen die deze twee combineren.
Is de -tauraat in deze magnesium combi taurine???? magnesiumcitraat, -tauraat, -glucinaat, -malaat, en -succinaat -
Question marjolein on 13-04-2014 was answered by our customer service:
Ja, tauraat heeft betrekking op een mineraalverbinding met taurine. Super Magnesium bevat daarom een kleine hoeveelheid taurine, in de vorm van magnesiumtauraat.

Magnesiumtauraat wordt bijzonder goed opgenomen, maar de verbinding neemt vrij veel ruimte in beslag. Zo bevat een capsule van 625 mg magnesiumtauraat slechts 50 mg elementair magnesium (zoals in de Magnesium Tauraat van Vitaminsports).

Daarom bevat de Super Magnesium niet alleen magnesiumtauraat, maar ook andere verbindingen, zodat elk tablet 200 mg magnesium levert.
87 questionspage 1/2
1 2
>